Lysterapi på vinterhavnen

En 80 meter lang og lysende port tager kampen op med byens mørke på molen bag Skuespilhuset.

the wave obscura

Som en portal til et andet sted står rækken af store pulsende triangler og lokker i vintermørket. Blænder op, blænder ned, lader impulser og farver springe knitrende imellem sig, inden lyset pludselig samles for at jage frem og tilbage fra ende til anden og lave fartstriber langs det kulsorte havneløb.

Den kollektive københavnske vinterdepression bliver budt op til dans af lys- og lydinstallationen The Wave på nyindrettede Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset. Efter sit makeover også kaldet Ofelia Plads, men på denne tid af året stadig bare en kold, våd og meget mørk mole uden noget at komme helt der ud efter. Før nu.

Der er landet 40 af de fire meter høje porte, og de store trekanter reagerer på dine bevægelser, hvis du vover dig ind gennem dem – så du kan tage din store del af æren for de op til 80 meter lange bølger af lysterapi, der sendes ud over byens mørklagte havn.

Fakta

The Wave - Rejsen til molens ende

4. februar - 5. marts, kl. 06-24

Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, Kbh K

En interaktiv lysinstallation skabt af Obscura Vertigo.

Lyddesign af Peter Albrechtsen i samarbejde med Solbrud, We like We og Rune Rask.

En del af Frost Festival.

Realiseret af Frost Festival og Foreningen Ofelia Plads med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Oda og Hans Svenningsens Fond og Nordea-fonden.

Lyd fra Solbrud og Suspekt

Interaktive The Wave er skabt af lysdesignkollektivet Obscura Vertigo og ankommet som en del af februars Frost Festival. Den tilbagevendende musikfestival er kendt for afholde sine koncerter alle mulige og normalt umulige steder i København – som for eksempel parkeringskælderen under Ofelia Plads – og for at have lysdesign og lyskunst som en integreret del af sine arrangementer.

Denne lysende oplevelse i vinterbyen kommer da også med en specialkomponeret lydside, skabt af tonemester Peter Albrechtsen i samarbejde med tre fremadstormende danske artister. Hver uge skifter The Wave til et nyt lyddesign baseret på nyindspillet musik af henholdsvis blackmetal-bandet Solbrud, det eksperimenterende klangkollektiv We like We og hiphop-produceren Rune Rask fra Suspekt.

Du kan lade dig lade op af lyset på Ofelia Plads indtil 26. februar – og derefter er der kun én mandag tilbage, inden kalenderen siger, det er forår.

Tilføjelse 24. februar: The Wave har været et så populært vinterindslag i København, at udstillingsperioden er forlænget med en uge til 5. marts. Ekstranummeret er et remix af de første ugers lys- og lyduniverser.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Københavns mest ikoniske lysreklame er kommet hjem igen efter ni måneders genhusning på Lolland.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • København
København og Malmø drømmer om verdens første internationale metro.
close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.