pixel

Marmor bliver nabo til kork i Nordhavn

Nyt domicil er en af byggeklodserne i dannelsen af en plads omkring Orientkaj Station.

Accura domicil Nordhavn oversigt

Når byggeriet i det transformerende Nordhavn breder sig længere udad i de kommende år, vil det blive med adskillige nye firmadomiciler på inventarlisten.

Vandudsigt, metroforbindelse og salgsarbejde fra kommunens udviklingsselskab By & Havn vil trække flere af landets store virksomheder til den helt nye bydel, der allerede er i fuld gang med at rejse sig.

Også i Nordhavns 1. etape, Århusgadekvarteret, er der blevet plads til flere store kontorbyggerier — med dobbelt-siloen Portland Towers, der blandt andet huser Dansk Standard, som det mest markante indslag.

Næste kontorbeboer i kvarteret bliver advokatfirmaet Accura, der sidst i 2022 kan rykke ind i et cirka 10.000 kvadratmeter stort domicil lige ved siden af Orientkaj Station, der åbnede i marts.      

Det nye byggeri er tegnet af Danielsen Architecture, der også har slået stregerne til flere af boligerne i Sydhavnens nye kanal-bydele og til softwarefirmaet Vismas nye domicil i Carlsberg Byen.  

Næsten alle kvadratmeter er afsat kontorfolket — også den terrasse mod en af Nordhavns nye kanaler, som bliver en del af ejendommen.

Ud mod metrostationen vil der dog blive indrettet to mindre lejemål til f.eks. café eller butik, så bygningen forhåbentlig kan bidrage til at skabe liv på Trælastkaj, som bliver navnet på den plads, der vil opstå ved stationen i løbet af de næste par år.

Pensionskroner betaler  

Som det er tilfældet med en meget stor procentdel af nybyggerierne i By & Havns udviklingsområder, er det pensionsselskaber der bekoster opførslen af det nye domicil med sigte på at skabe et afkast til sine kunder.

'Industriens Pension' og det skyllemiddel-klingende 'Velliv' samler hver 50% af regningen op, og i første omgang har man tegnet en 10-årig udlejningsaftale med Accura, der er at finde på nederste halvdel af en top-10 over landets største advokatfirmaer.

Bygningen bliver nabo til et nyt, korkbeklædt P-hus, som bliver opført lige ovre på den anden side af en ny kanal, der er ved at blive gravet ud under metroens højbane. Det har dog ikke afholdt pensionsselskaberne fra også at indrette en større P-kælder under domicilet, der over jorden får fem etager.

Som kontrast til den brunlige kork ved siden af, vil Accuras nye hus være beklædt med hvide, marmorerede natursten.      

De to byggerier ligger i den nordligste ende af Århusgadekvarteret. Går man nogle skridt længere mod nord eller øst, bevæger man sig ind på de næste områder i Nordhavn, der skal udvikles: Svanemølleholm og Levantkaj.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling