pixel

Papirø-drøm koster fra 5,4 til 40 millioner

De private boliger på Papirøen er blevet sat til salg, og trods svimlende høje priser ryger de hurtigt.

papirøen promenade

Det er kun ganske kort tid siden, at 151 ejerlejligheder blev sat til salg på Papirøen — og endnu inden de er blevet vist frem til åbent hus, er tæt på to tredjedele solgt eller reserveret.

Så hvis du vil kunne prale af at være boligejer på Papirøen, skal du være hurtig — og indehaver af en af de tungere lommedrenge. Prisen for de 42 til 224 kvadratmeter går fra 5,4 til svimlende 40 millioner kroner.

Til gengæld kan køberne så også prale af at have adresse blot 350 meter fra offentlig transport og 0 meter fra vand. Hvis de altså kommer til at bo der fast.

Der er nemlig ikke bopælspligt i lejlighederne, hvilket ellers var blandt ønskerne på et borgermøde om øens fremtid tilbage i 2016. Her udtrykte deltagerne bekymring for, at boligerne ellers ville ende som ferieboliger.

34 mio. for udsigt til havneløbet

Uanset om man befinder sig i en lejlighed til 5,4 eller 40 millioner, vil man som ny beboer på Transgravsvej — som adressen kommer til at hedde — aldrig være langt fra vandet.

Langs hele Pairøens sydvestlige hjørne danner et nedtrappet trædæk opholdsrum få centimeter fra havnens vand. Og et lille hak mod nord kan man svømme i de gratis havnebassiner langs kajen foran japanske Kengo Kumas svømmebad.

Men der er selvfølgelig nogle lejligheder, der er tættere på kajkantens trædæk og havudsigt end andre, og dét kan man godt se på listen over, hvilke lejligheder der er snuppet først:

Der er kun en enkelt lejlighed tilbage med direkte udsigt til havneløbet, og for at få fingrene i den 224 m2 store lejlighed, skal man kunne slippe 34 millioner.

Og ud af de i alt fire komplekser med ejerboliger finder man i skrivende stund de fleste ledige lejligheder i de to, der vender indad mod Operaen og Arsenaløen og de smallere kanaler.

Det er også på denne del af øen, der har udsigt over resten af Holmen og Christianshavn, at et alment boligbyggeri og dets 22 ungdomsboliger og 63 familieboliger kommer til at ligge. 

Copenhagen Street Food spøger

Det store svømmebad og havnebassinerne er ikke det eneste, der sandsynligvis kommer til at trække mange mennesker til Papirøen i fremtiden.

Cobe har trukket holmens madhalshistorie ind i arkitekturen med nye, offentlige kulturhaller i stueetagerne under boligerne.

For at genskabe følelsen af industriel hal — som først gjorde Papirøen populær med 'Copenhagen Street Food’ mellem 2014 og 2017 — bliver stueetagerne usædvanligt høje og åbne.

Ovenpå de høje stueetager er lejlighedsbygningerne formet som stejle sadeltage inspireret af Christianshavns pakhuse.

Den inderste af de nye 'haller' går dog fri. I stedet for boliger over sig får de grønne taghaver, så der kommer en slags hævet, privat parkanlæg i midten af øen.

Allerinderst opstår en ny, offentlig plads med nyplantede løvtræer.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling