pixel

Tag kaffen i det nye Nordhavn på tegnestuen bag det nye Nordhavn

Café-kiosken Depanneur og københavner-arkitekterne Cobe har slået pjalterne sammen på Sundmolen.

cobe depanneur nordhavn

Med til en god vandring i byen hører et eller flere kaffe-stop undervejs, sådan er det. Og den nyeste mokka-pusher i boomende Nordhavn giver den tradition en ekstra dimension, for hvad er mere oplagt, end at tanke op hos de arkitekter, der har slået stregerne til de byggerier, man går og kigger på.

Kort
COBE x Depanneur

Det er den lille cafékiosk-kæde Depanneur, der på Sundmolen er flyttet ind i lobbyen hos arkitektfirmaet Cobe og brygger kaffen på egne bønner. Et canadisk inspireret ven i nøden-koncept, kendt fra Griffenfeldsgade, der kombinerer nylavede croissanter og avocadomadder med håndplukkede kioskvarer på hylderne.

Og dermed er alle nu velkomne til at slå et smut ind forbi på tegnestuen i en tidligere lagerhal på molen, lige over for Københavns nye og containerskibsstore internationale skole. Til en kop og et lille indblik i arkitekternes verden – eller måske bare for at nyde udsigten fra kajen tilsat snacks og drinks.

Vådt, tørt og magasiner kan indtages i sofaarrangementer og omkring det store centrale egetræsplankebord. Omgivet af fotoplakater og arkitekturmodeller af Cobes mange projekter og bygninger, ikke mindst flere af dem, der kan opleves i fuld 1:1 skala uden for caféen.

Cobe er nemlig nogle af Københavns hotteste bybyggere, der i disse år er her, der og alle vegne i byen. Og de står bag den store overordnede masterplan for genudviklingen af Nordhavn, hvor de også selv har taget sig af den spektakulære ombygning af The Silo og er på vej med den flydende boligblok Kronløbsøen og blikfangsprojektet Spidsen af Redmolen.

København som udvidet dagligstue

Ved at åbne sit eget arkitektkontor for omverdenen, og blande sine gæster og 130 medarbejdere med lokale naboer, arkitekturturister og almindeligt forbipasserende i café-lobbyen, må Cobe siges selv at leve op til sit erklærede designprincip om at se storbyen som en udvidet dagligstue, hvor grænserne mellem det private og det offentlige rum udviskes.

Et princip, der lå bag de totale transformeringer af Nørreport og Israels Plads. Og som senest er kommet til udtryk gennem usædvanlige bydesigns som fladskærmsformede Tingbjerg Kulturhus og Bibliotek, trappeskråningen på Røde Kors Frivillighus ved Trianglen – og Alfred Nobels Bro i Sydhavn, der også er en 70 meter lang bænk.

Bare husk, at arkitekturcaféens åbningstider følger tegnestuens kontortid, så der er lukket i weekenden.

COBE x Depanneur
Orientkaj 4, Nordhavn
Man-tors kl. 8-17, fredag kl. 8-19

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling