pixel

Nej, ikke højhus-havneport endnu

Stjernearkitekt lige lovlig optimistisk på Københavns vegne.

kbh magasin

Historien er sprunget fra det ene internationale arkitektur-medie til det andet de seneste uger: Nu bygger København sit småskøre LM Project i havnen – to højhuse forbundet med en cykelbro i 65 meters højde. Men det passer ikke.

Ifølge det danske konsortium Harbour, der vil bygge højhus-havneporten, er man stadig kun ved at bearbejde projektet, der oprindeligt blev præsenteret helt tilbage i 2008. Og Harbour har endnu ikke har nået den nødvendige forhåndsudlejning af de mange tusinde kvadratmeter udsigtskontorer, der skal til for at gå i gang med det vilde vartegnsbyggeri.

Kort
LM Project

Kilden til den verdensomspændende and er en upræcis og lige lovlig optimistisk opdatering på stjernearkitekten Steven Holls egen hjemmeside, som hurtigt blev rettet igen. Amerikanske Steven Holl kalder dog fortsat sin vision for det mere mundrette Copenhagen Gate, selvom det officielle navn altså er LM Project – L for Langelinie og M for Marmormolen, som hvert af 100-meters husene skal stå på og forbinde med den vinklede bro hen over Oslo-bådens indsejling.

lm_project_3_0.jpg

Mens de høje huse i sig selv vil være big news i København, så er det især hængebroen, "the craziest bikelane ever buildt", som de internationale medier hæfter sig ved. Men netop det noget upraktiske brokoncept, der skal sende byens cyklister op og ned i elevatorer, er en af de ting, som Harbour fortsat er i dialog med Københavns Kommune om.

Blandt andet er det på tale, at ændre broen til en privat skywalk kun for højhusenes brugere og i stedet bygge en cykelbro i traditionel højde et andet sted i Frihavnen. Endnu er intet altså endeligt besluttet.

Se i mellemtiden mere om LM Project her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum