pixel

Højhus-havneporten lever igen

Planen om to sammenhængene skyskrabere ved indsejlingen til byen er vågnet af sin dvale.

kbh magasin

Et 113 meter højt kontortårn for enden af Langelinie, et 98 meters mere af slagsen lige overfor på Marmormolen, og så en offentlig hængebro imellem dem 65 meter over havnens vand. LM Project lød vildt, da det blev præsenteret i 2008 – også så vildt for højhus-skeptiske København, at de færreste nok har undret sig over ikke at høre mere til det siden. Men nu er pre-finanskrise-fatamorganaet så småt begyndt at materialisere sig til skinbarlig virkelighed.

LM projektet – L for Langelinie og M for Marmormolen – blev sidste år overtaget af konsortiet Harbour i en samlet pakke med stjernetakkede FN-byen, der vil blive højhus-portens nærmeste nabo på Marmormolen. Nu har Harbour så sat en projektdirektør til at videreudvikle de seks år gamle vartegns-visioner, og når der er opnået en tilfredsstillende forhåndsudlejning af de 58.000 kvadratmeter udsigtskontorer, sættes byggeriet af tårnene i gang, lyder løftet i en pressemeddelelse.

lm_project_2.jpg

17. etage for folket

De to sammenhængene skyskrabere i Københavns havn er tegnet af den amerikanske stjernearkitekt Steven Holl, kendt for sine mange museumsbygninger – blandt andet den som Herning fremviser sin samling af moderne kunst i.

Højhusene skal række 24 og 27 etager op fra hver sin mole, og broen forbinde dem på 17. etage, så de sammen danner en port til København fra søsiden. Alle får adgang til den overdækkede hængebro og dens svimlende udsigt ud over Øresund – og Oslo-bådenes indsejling lige neden for fødderne.

lm_project_3.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling