pixel

Nu bygges Danmarks dyreste folkeskole

Byggeriet af Ørestads nye, store folkeskole er skudt i gang. Fra 2023 kan elever, lærere og besøgende boltre sig i aktivitetshuset til 771 millioner kroner

Hannemans Alle, Arenakvarteret, skole

De senere år er der kommet en del nye folkeskoler til i København. Særligt Den Internationale Skole på Levantkajen og den arkitekturpris-vindende skole på Teglholmen har fået stor opmærksomhed — også i udlandet.

Men det nye skolebyggeri i Ørestads Arenakvarter bliver alligevel noget særligt. Især prisen. 771 millioner kroner, lyder den på.

Det bliver dog ikke kun skoleelever, der får glæde af den trekvarte milliard. Den store bygning skal nemlig invitere omgivelserne indenfor og give Ørestads byliv et tiltrængt skub.  

Byggeriet af den nye folkeskole, som placeres klos op ad Royal Arena på Hannemans Allé, er nu gået i gang og forventes færdig i sommeren 2023.

Skal løfte Ørestads byliv

Skolen, som er tegnet af arkitekterne hos Rubow og Nøhr og Sigsgaard, bliver firesporet, får svømme- og idrætshal, en madskole og andre faciliteter, der supplerer den vante skolegang med aktiviteter indtænkt i arkitekturen.

Derfor bliver både svømme- og idrætshal og caféen — hvor eleverne har hjemmekundskab — offentlig tilgængelig.

Det samme gør skolens mange terrasser og legepladser, som placeres på bygningen i forskellige højder. Midt på bygningen mødes terrasserne til et torv i 2. sals højde, hvor skolens fløje mødes.

Trappen fra den store terrasse til gaden udføres som et samlende byrum, hvor skolens elever og besøgende kan lege, lave lektier og nyde solen.

Da vi som bekendt bor i et land med en del vestenvind, er Skolen på Hannemans Allé som resten af Ørestad udsat for stærke vindstød fra flade Amager Fælled. Derfor er bygningen formet, så den sikrer beskyttelse af de udendørs opholdsrum og taghaver, så kladdehæfter og fjerbolde ikke flyver for langt væk.

Byggeriet opføres af totalentreprenøren BAM Danmark og vil få miljøcertificeringsstandard på DGNB-guldniveau. Der er afsat 571 millioner kroner til selve skolebyggeriet, mens de sidste 200 millioner går til den offentlige svømmehal.

Én blandt flere nye storskoler

Når skolen i Hannemans Allé står klar, vil den slutte sig til flere storstilede skolebyggerier, der lige nu er under opførelse i Købehavn.

Heriblandt Nordøstamager Skole på Holmbladsgade, Sluseholmens nye skole samt den nye skole på hjørnet af Kødbyen mod Dybbølsbro Station.

Alle tre skoler får hver især plads til 840 elever og opføres ligeledes som levende aktivitetshuse for bydelene med forskudte terrasser i forskellige niveauer.

Læs mere om den nye folkeskole i Ørestad her.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling