pixel

Civitist — Design din by med en app

Magasinet KBH lancerer ambitiøst projekt. Ny teknologi og brugerinput skal give os den by, vi vil have.

I mere end 13 år har vi på Magasinet KBH fulgt og debatteret Københavns udvikling. Tusinder af artikler og læserkommentarer, og hundreder af konkrete forslag og visioner, er det blevet til efterhånden.

Debat er godt, for i debatten formes en konsensus som stille og roligt kryber ind i det egentlige udviklingsarbejde, og som derfor har en reel effekt på byen omkring dig.

Men vi kan gøre mere. 

Nu vil vi på Magasinet KBH tage et syvmileskridt fremad i arbejdet med at skabe en bedre, smukkere by. En lille revolution, faktisk.

Projektet har været flere måneder undervejs, men nu kan vi endelig lancere det: 'Civitist' er navnet. 

Data bliver til indsigt

Helt kort fortalt er Civitist ny teknologi der indhenter meninger, holdninger og forslag fra dig og alle andre byboere. Ikke til et kommentarspor på en social media-side et sted, men til en database.

Du bruger smartphone app'en Civitist til alt fra bedømmelser af bygninger til at fortælle, hvad du godt kunne tænke dig helt bestemte steder i byen. 

Vi sender så data fra alle brugerne til et bagvedliggende AI-system, hvor vi parrer dem på kryds og tværs. 100% anonymt, selvfølgelig. 

Målet er at opnå helt ny indsigt i, hvad der skaber god by i beboernes øjne — og at kortlægge holdninger og ønsker for hver en kvadratmeter i byen. Og du får selv adgang til alle resultaterne.     

Resultat: En bedre by. 

Men du kan læse meget mere på Kickstarter.com, hvor du også kan se en video, hvor vi præsenterer projektet. For godt nok har vi udviklet både koncept og design over de seneste måneder, men selve programmeringsarbejdet kræver nogle ressourcer, som vi endnu ikke har.

Læs mere på Kickstarter.com

OBS: Kickstarter-kampagnen er alene for Civitist, hvis økonomi er helt separat fra udgivelsen af Magasinet KBH.

 

OPDATERING 1. februar 2019

Kickstarter-kampagnen rejste knap 42.000 kr. fra 230 støtter. Da vi dermed ikke nåede målsætningen på 250.000 kr. er alle støttebeløb blevet refunderet til støtterne.

Som resultat kan vi ikke gå i gang med at udvikle Civitist, og projektet er indtil videre lagt på hylden. Vi vil dog så vidt muligt undersøge alternative muligheder for finansiering. 

Civitist kan kontaktes på ao@civitist.com.

 

Sådan fungerer Civitist på 3 minutter

 

Hvorfor Civitist på 3½ minut

 

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling