pixel

Studerende i 29 etager

Planer om et ungdomsboligkompleks ved Nørrebro Station tæller et højhus, der kan blive byens højeste.

borgmestervangen arkitema

Når der er snak om at bygge 100 meter høje huse i København, er det typisk byudviklingsområderne Carlsberg, Ørestad og Nordhavn, der er i spil – men nu kan downtown Nørrebro komme dem alle i forkøbet.

Fakta

Højhus på Nørrebro Gods

Borgmestervangen, Kbh N

Et 29 etagers højhus er foreslået som del af et ungdomsbolig-kompleks med i alt otte boligtårne.

De 700 studieboliger vil udgøre 29.585 m² og dertil skal byggeriet indeholde 6.000 m² parkering.

Tegnet af Arkitema Architects og med Danica Pension som bygherre.

Forventes færdig i 2017, hvis Københavns Kommune godkender projektet i 2015.

Midt mellem Mjølnerparken og Nørrebro Station lægges der planer om en stor sammenhængene karré med hele 700 ungdomsboliger. Bebyggelsen skal have syv boligtårntinder på 7-12 etager og så en ottende på hele 29 etager. Der er endnu ikke sat metermål på højden, men til sammenligning fordeler Københavns højeste boliger, Domus Vista på Roskildevej, sine 102 meter på 30 etager – så der kan ligge en ny højderekord og vente til 2200 N.

Kort
Højhus på Borgmestervangen

Målet er, at studentertårnene skal stå klar allerede ved studiestart i 2017 på en fælles base med butikker og med grønne taghaver mellem sig. Inden i bliver de mange studieboliger indrettet som både kollegiegange med fællesfaciliteter og som (dele)lejligheder på op til fire værelser.

Fakta

Top-10: Københavns højeste huse

1. Tårnet på Christiansborg (1928): 106 meter

2. Tårnet på Københavns Rådhus (1905): 105,6 meter

3. Domus Vista (1969): 102 meter

4. Tårnet på Vor Frelsers Kirke (1752): 91 meter

5. Tårnet på Helligåndskirken (1880): 90 meter

6. Tårnet på Skt. Nikolaj kirke (1912): 90 meter

7. Carlsbergs Hovedkontor (1961): 88 meter

8. Radisson Blu Scandinavia Hotel (1973): 88 meter

9. Crowne Plaza Hotel (2009): 85 meter

10. Ferring International (2001): 80 meter

Område under forandring

Der er for alvor kommet fut under højhus-visionerne på hjørnet af Mimersgade og Borgmestervangen, efter at Danica Ejendomme har købt grunden inklusiv ungdomsbolig-planen af DSB Ejendomme. Pensionsselskabet forventer en samlet investering på en lille milliard kroner for at gøre studenter-komplekset til virkelighed.

Grunden kaldet Nørrebro Gods, efter den tidligere DSB godsekspedition, er i dag en øde grusplads bag bydelens Føtex. Den ligger klods op af den nye multipark Mimersparken og tæt ved det almene boligbyggeri Mjølnerparken, der også står over for en markant ombygning i de kommende år. Knap 100 meter i den modsatte retning ligger Nørrebro Station, der i 2019 kobles på metroen.

 

Højhuseksperter udformer

Som det fremgår af de ikke så detaljerede illustrationer og usikkerheden om den nøjagtige højde, er komplekset og højhuset stadig et skitseforslag, der skal viderebearbejdes i den kommende lokalplansproces i Københavns Kommune.

Det forventes, at forslaget kommer i offentlig høring i slutningen af 2014 – og så må det forventes, at der københavnertraditionen tro følger en livlig debat om at bygge opad. Hvis byens politikere alligevel vender tommelfingeren op for projektet i 2015, kan studentertårnene stå klar i 2017.

Udformningen er lagt i hænderne på Arkitema Architects, der i København er kendt for blandt andet Bellahøj Svømmestadion og har hele tre klynger af boligtårne på vej i forvejen – tre runde højhuse ved Havnevigen på Islands Brygge, tre firkantede ved Amager Strandpark samt de reviderede pyramideplaner for Batteriet.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling