pixel

Ingen penge til ny bro over havnen

Sydhavn bliver ikke landfast med Amager Fælled i denne omgang.

Hoge Brug Python bridge Amsterdam borneo

Det var en af vores mest læste og kommenterede historier i 2019 — historien om en ny bro på vej over havneløbet ved de nye kanalbyer i Sydhavnen.

Helt præcist havde Københavns Kommune taget de første skridt til en ny gang- og cykelforbindelse mellem Teglholmen og Amager Fælled ved at igangsætte en analyse af mulighederne.

"Super god idé," lød en af kommentarerne fra en læser, der ikke blot så stor værdi for de mange beboere i Sydhavnen, men også for en del pendlere der kunne undgå den stærkt trafikerede Bryggebroen og i stedet pendle gennem Amager Fælled.    

Og embedsmændene i Københavns Kommune var hurtigt ude af startblokken. Allerede inden analysen ligger færdig her sidst på året, bad de deres politikere om at afsætte omkring 150 mio. kr. på budgettet for 2021 til at bygge den nye bro. 

Men da et flertal i Borgerrepræsentationen tidligere på måneden blev enige om det nye budget, var der ikke prioriteret midler til den nye forbindelse over den sydlige del af havneløbet. 

Og dermed bliver der ikke nogen ny bro i denne omgang.

Budgetter er også fravalg

Når Københavns eller Frederiksberg Kommune lægger sine årlige budgetter, fokuseres der som regel alene på, hvad der blev afsat midler til. Budgetterne indeholder ikke information om, hvad der blev fravalgt.

Dén information kræver mere gravearbejde.

I budget 2021 blev der f.eks. afsat to millioner kr. til plantning af nye træer — men embedsmændene havde bedt sine politikere om mere end 30 gange så meget, nemlig 63,4 mio. kr. 

Manglende midler det ene år, betyder dog ikke et endeligt farvel til drømme om nye broer eller mere grønt.  

Teknik- og Miljøforvaltningen siger til Magasinet KBH, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvorvidt forvaltningen allerede til næste år igen vil fokusere på at få afsat midler til den nye bro i Sydhavnen.

Man kan dog forvente, at analysen af mulighederne vil sætte politisk fokus på sagen senere på året, eller i starten af næste år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling