pixel

Støj fra nattelivet giver genlyd på Rådhuset — nu skal der drøftes løsninger

Coronanedlukningen har sat om muligt endnu mere fokus på støj i nattelivet. I den kommende uge diskuterer to kommunale udvalg mulige løsninger på problemerne.

Støj i nattelivet er et årligt tilbagevendende debatemne. Men coronakrisen har gjort den mere nærværende for beboerne i mange af byens mere fredsommelige kvarterer — og mere påtrængende i de i forvejen støjplagede områder.

De lukkede natklubber og spillesteder og forkortede åbningstider på byens barer betyder nemlig ikke, at de festglade unge bare går hjem i seng. 

I stedet fortsætter de festen overalt, hvor man kan slå sig ned: langs havnen, i gaderne, i baggårdene, i parkerne og på i forvejen populære samlingssteder som Dronning Louises Bro, Havneparken på Islands Brygge og Nørrebroparken.

Pludselig er nætterne i ellers rolige områder begyndt at give genlyd af fordrukkent råberi, høje latterbrøl og dunkende basrytmer fra Soundbokse — mens støjen blot er intensiveret de steder, der også under normale forhold lider mest.

Natklubber og barer styrer festerne

Rystelserne fra nattens Soundboks-kakafoni har også bredt sig ind på Københavns Rådhus. Overborgmester Frank Jensen (S) blev tidligere på sommeren holdt vågen af festende unge på Islands Brygge, og i de kommende dage er støj i nattelivet på dagsordenen i to af de kommunale udvalg.

Kultur- og Fritidsudvalget skal diskutere generelle tiltag mod støjgener fra cafeer, barer og natklubber på sit møde 13. august. Det er Radikale Venstres Christopher Røhl Andersen, der  har foreslået, at man tager emnet op i lyset af den verserende debat.

Han skriver blandt andet i sit oplæg, at nedlukningen har gjort det tydeligt, at nattelivsbranchen i »høj grad med til at inddæmme og styre festerne (…) Den seneste tid, hvor de ikke har været på banen, og hvor festerne er rykket ud i det fri, har kun understreget denne pointe«.

 

Strategi for Bryggen

De Radikale foreslår blandt andet, at man kigger på løsninger til at sprede og inddæmme nattelivet — blandt andet med inspiration fra brancheorganisationerne HORESTA og DRC, der har fremlagt 15 initiativer til en bedre balance i nattelivet

Disse initiativer omfatter blandt andet forslag til forsøg med at begrænse alkoholsalg i detailhandelen i aften- og nattetimerne, forsøg med alkoholfri zoner og trafikrestriktioner samt puljer til støjdæmpende tiltag.

Teknik- og Miljøudvalget skal på sit møde 17. august mere konkret beslutte, om man skal sætte forvaltningen i gang med at udarbejde en strategi for at mindske støjen og øge trygheden på Islands Brygge, der i årevis har været et natligt hotspot — og i endnu højere grad er blevet det under nedlukningen.

Det er SF, der har bedt om at få sat sagen på udvalgets dagsordenen. Partiet henviser i sin motivation til, at der er begyndt at vise sig tegn på, at andre steder langs Havnen kan få lignende problemer i fremtiden. Derfor vil de erfaringer, man gør sig med Islands Brygge, også kunne bruges andre steder.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Et op til 20 meter højt byggeri kommer fremover til at agere støjbarriere på et af Vanløses trafikplagede hjørner — og kaste et supermarked, en arkade og ekstra grønt af sig.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling