pixel

Byggeriet af Nordhavns cylinderformede blikfang er i gang

Starten er gået til byggeriet af Nordhavns næste bolig- og erhvervsområde på Redmolen ved Århusgadekvarteret.

redmolen spidsen overblik

Der er noget nærmest fremtidsagtigt over tegningerne af den kommende kontorbygning Spidsen med dens cylinderformede og glasdækkede ydre og dens kæmpestore, indre vinterhave. 

Men nu er fremtiden rykket meget tættere på. 

For nylig gik funderingsarbejdet på Spidsen i gang, og det er planen, at den markante bygning skal stå klar som et nyt pejlemærke for enden af Redmolen i foråret 2023.

Redmolen, der tidligere var en del af Københavns Frihavn, ligger i den yderste ende af Nordhavnens Århusgadekvarter ud mod Øresund. Via anlæggelsen af en ny kanal, der krydses af to broer, er molen blevet omdannet til en lille aflang ø, som udover kontorhuset Spidsen skal bebygges med mere traditionelt karrébyggeri med boliger og erhverv samt et hotel.

Vartegn på spidsen

Boligerne bliver bygget på Redmolens sydside med udsigt til FN Byens stjerneformede bygning på Marmormolen og til nordspidsen af Langelinie. Efter planen skal der bygges i alt 115 lejligheder på mellem 65 og 220 m2.

På molens nordside bygges et stort hotel med gårdhave og en kontorbygning med begrønnede facader, mens Spidsen, som navnet antyder, bliver opført på molens østlige spids, hvor den med sin 62 meter høje facade i glas vil gøre sit til at slå forbipasserende sejlere ud af kurs.

Spidsens indre atrium vil blive offentligt tilgængeligt og kan dermed gå hen og blive lidt af en lokal attraktion for Århusgadekvarteret. For at underbygge dette skal der indrettes publikumsrettede funktioner som butikker, restauranter eller udstillingsområder i stueetagen, mens resten af bygningen udlejes til kontorer.

Spidsen og dens omgivelser er udtænkt i et samarbejde mellem Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Cobe og Tredje Natur. Bygherren er PFA Ejendomme, mens Pihl & Søn og står for byggeriet.

Cobe har i øvrigt medvirket ved udviklingen af den store masterplan for Nordhavn og har desuden stået for ombygningen af “Hvad drikker Mølr”-siloen til luksuslejlighedskomplekset The Silo, som er en af Redmolens nærmeste naboer i Århusgadekvarteret.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling