Ridderne af Holmbladsgade

Stonehenge i Sundbyøster? Lysinstallation omdanner tomrum til byrum.

kbh magasin

Fakta

'Standing Knights'

3. november - 21. december

Midlertidig lysinstallation mellem Holmbladsgade 95 og Prags Boulevard.

Begået af arkitekt Simon Hjermind Jensen fra SHJWORKS, og lyder det fulde navn 'Matrikel 51A, Sundbyøster, København: STANDING KNIGHTS'.

Består af i alt elleve lamper i varierende højder, bestående af trekanter i polycarbonat, som er fæstnet til hinanden med strips.

Projektet er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Før var det let at overse den øde, tilgroede grund mellem Holmbladsgade 95 og Prags Boulevard, men ikke længere. Elleve, hvide lamper i overstørrelse lyser tomrummet op og skaber mystik, hvor der før var ingenting.

Seks af dem er to en halv meter høje, og har indtaget en cirkelformation ud mod Holmbladsgade. De resterende måler en meters penge og er placeret i en lige linje fra cirklen og gennem byggetomten til Prags Boulevard. Måske har du allerede opdaget den hemmelige sti gennem den private grund, men ellers kan du ikke undgå det nu, hvor lamperne oplyser stien efter mørkets frembrud.

standing_knights_03.jpg

Den midlertidige lysinstallantion hedder Standing Knights, og hvis de illuminerende riddere giver mindelser om et Stonehenge i Sundbyøster, så er det fordi arkitekt Simon Hjermind Jensen netop har fundet inspirationen i Englands tusind år-gamle stencirkler.

På Salisburysletten 137 km sydvest fra London findes den over 5000 år gamle stencirkel Stonehenge, som ingen med sikkerhed ved, hvem byggede eller hvorfor. Måske var det et gravmæle, et religiøst centrum eller et astronomisk observatorium.

Mystikken går igen i Holmbladsgade, hvor lysoplevelsen i vintermørket også er også ude på at starte tanker og vække undren - og oplyse potentialerne i et rum i byen, som ellers er blevet overladt til sig selv.

standing_knights_02.jpg

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Københavns mest ikoniske lysreklame er kommet hjem igen efter ni måneders genhusning på Lolland.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
En vold forsvandt og gjorde plads til Københavns nye centrum, der blev mindre og mindre grøn gennem årene, men som i 2019 genåbner med egen metrostation — og nye træer
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.