pixel

Ridderne af Holmbladsgade

Stonehenge i Sundbyøster? Lysinstallation omdanner tomrum til byrum.

kbh magasin

Fakta

'Standing Knights'

3. november - 21. december

Midlertidig lysinstallation mellem Holmbladsgade 95 og Prags Boulevard.

Begået af arkitekt Simon Hjermind Jensen fra SHJWORKS, og lyder det fulde navn 'Matrikel 51A, Sundbyøster, København: STANDING KNIGHTS'.

Består af i alt elleve lamper i varierende højder, bestående af trekanter i polycarbonat, som er fæstnet til hinanden med strips.

Projektet er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Før var det let at overse den øde, tilgroede grund mellem Holmbladsgade 95 og Prags Boulevard, men ikke længere. Elleve, hvide lamper i overstørrelse lyser tomrummet op og skaber mystik, hvor der før var ingenting.

Seks af dem er to en halv meter høje, og har indtaget en cirkelformation ud mod Holmbladsgade. De resterende måler en meters penge og er placeret i en lige linje fra cirklen og gennem byggetomten til Prags Boulevard. Måske har du allerede opdaget den hemmelige sti gennem den private grund, men ellers kan du ikke undgå det nu, hvor lamperne oplyser stien efter mørkets frembrud.

standing_knights_03.jpg

Den midlertidige lysinstallantion hedder Standing Knights, og hvis de illuminerende riddere giver mindelser om et Stonehenge i Sundbyøster, så er det fordi arkitekt Simon Hjermind Jensen netop har fundet inspirationen i Englands tusind år-gamle stencirkler.

På Salisburysletten 137 km sydvest fra London findes den over 5000 år gamle stencirkel Stonehenge, som ingen med sikkerhed ved, hvem byggede eller hvorfor. Måske var det et gravmæle, et religiøst centrum eller et astronomisk observatorium.

Mystikken går igen i Holmbladsgade, hvor lysoplevelsen i vintermørket også er også ude på at starte tanker og vække undren - og oplyse potentialerne i et rum i byen, som ellers er blevet overladt til sig selv.

standing_knights_02.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling