pixel

Vær med til at vælge, hvem der skal have prisen for årets bedste arkitektur

Der er nu åbnet for indstillinger til arkitekturprisen Årets Arne 2021, og alle interesserede kan give deres besyv med.

cykelslangen

Når snakken går om moderne arkitektur, handler den ofte om, hvad der er grimt, mens det smukke og vellykkede nemt bliver glemt i forbifarten. 

Nu kan både arkitekter og lægfolk imidlertid være med til at sætte fokus på den gode arkitektur, der gør en positiv forskel. I hele oktober kan du indstille storkøbenhavnske projekter fra det forgangne år, som efter din mening fortjener at få arkitekturprisen Årets Arne 2021.

Det er 15. år i træk, at Arkitektforeningen København uddeler Årets Arne. Blandt de tidligere vindere er Norman Foster for det aldrig realiserede Tivolitårn, Lundgaard & Tranberg for Tietgenkollegiet og Skuespilhuset samt Dissing og Weitling for Cykelslangen.

Sidste år vandt SLA for sin landskabsarkitektur ved Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen på Østerbo, der forvandlede en kedelig rundkørsel til et grønt og frodigt byrum.

Arkitektforeningen København efterlyser også indstillinger til initiativprisen Lille Arne, der gives til projekter og idéer, som har skabt debat eller gjort en forskel for arkitektfaget. Sidste års Lille Arne gik til Sydhavnens Folkemøde.

Du kan indstille projekter på www.aaretsarne.dk indtil 31. oktober. Samme dato er også deadline for indstillinger til Lille Arne — her skal indstillingerne sendes på e-mail til sekretaer@arkitektforeningen.dk.

Medlemmerne af Arkitektforeningen København udvælger derefter de nominerede til prisen blandt de indstillede værker, hvorefter en jury udvælger vinderen, som bliver kåret ved foreningens nytårskur 29. januar 2021.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling