pixel

Nu bygges folkets mole

Ofelia Beach er død, leve Kvæsthuspladsen! Og 500 p-pladser ...

Kvæsthusprojektet Ofelia

Tre somre i træk har Ofelia Beach med strandstole og storskærmsarrangementer bevist det folkelige potentiale på den ellers øde Kvæsthusmole bag Skuespilhuset midt i havnen. Men københavnerne fortrænges de kommende solsæsoner fra molen af byggehegn og gravemaskiner, før de kan vende tilbage.

Efter et helt årtis tilløb og masser af tovtrækkeri er grundstenen til Kvæsthusprojektet nemlig nu endelig lagt og byggeriet gået i gang, så det midlertidige samlingspunkt i byen kan genåbne som permanente Kvæsthuspladsen i 2015.

kvaesthusprojektet_2.jpg

Hvis det lyder som en lang anlægsperiode for 320 meters redesignet mole, er det fordi, Kvæsthuspladsen kun er toppen af kransekagen af Kvæsthusprojektet.

Nedenunder pladsen skal bygges et parkeringsanlæg i tre etager med plads til 500 biler – en kontroversiel størrelse, når København vil være hele verdens miljøhovedstad, og da også årsagen til den lange forsinkelse, som du kan se mere om her på Magasinet KBH.

Hvordan de fleksible rammer for kultur og københavnerliv oven over bilerne konkret skal tage sig ud i 2015 er stadig på skitseplan, men lagt i hænderne på de markante københavner-arkitekter Lundgaard & Tranberg, der også stod for Skuespilhuset.

Deres afdæmpede forslag tilpasser sig omgivelserne med natursten og rustbrune pavilloner, og har god plads til anløb af små og store skibe.

Ved Skuespilhuset skal der være udendørsscene og en bred "kyssetrappe" ned til bassinet. Også molespidsen i den modsatte ende er tænkt som en langstrakt form for havnetrappe, der ender i niveau med vandet og skal udformes, så den bliver en attraktion i sig selv og samtidig giver læ til udsigten.

kvaesthusprojektet_3.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling