pixel

Liebhaveri i Zoo

I 2012 flytter isbjørnene i Zoo ind i egen landejendom med pool. Mindre kan ikke gøre det når naboerne i elefanthuset lige har fået en pragtvilla.

kbh magasin

Fakta

Den Arktiske Ring
Den Arktiske Ring er tegnet af Dall & Lindhardtsen A/S og kommer til at dække 3.000 m2.

Anlægget koster 150 mio. kr. og er det næstdyreste anlæg i Zoologisk Have, kun overgået af elefanthuset der kostede 280 mio. kr.

Anlægget åbner i foråret 2012.

Det kan gå hen at blive ganske attraktivt at være isbjørn i fangenskab.

For mens artens oprindelige levesteder skrumper ind, kan de hvide bamser i Zoologisk Have se frem til at brede sig.

Faktisk er det noget nær et privat naturreservat som havens tre bjørne om tre år kan flytte ind i.

Det er en donation på 150 millioner kroner fra A.P. Møller-fonden som gør det muligt at bygge et helt nyt isbjørneanlæg.

Tanken er at anlægget, som kommer til at hedde Den Arktiske Ring, skal bringe den gamle have i Valby helt op på internationalt topniveau.

”Og så vil vi som national zoo gerne fokusere på Grønlands natur,” tilføjer Zoos direktør, Lars Lunding Andersen.

Erfarne naturarkitekter

Hvor det var den verdenskendte arkitekt Norman Foster, som tegnede det nyopførte elefanthus, er det denne gang de danske kendinge Dall & Lindhardtsen som står bag det nye prestige­projekt.

Havens mange beboere er især gan­ske godt bekendte med tegnestuen da de siden 80’erne har designet anlæg til Zoo, heriblandt Abejunglen, Tropezoo og Girafhuset.

Der er med andre ord tale om et hold arkitekter der nok ved hvordan man laver arkitektur til dyr. Og det kan bjørnene være glade ved, for der er ikke meget tremme-arkitektur over det nye anlæg.

Inspirationen er – vel ikke helt overraskende – hentet i den natur hvor isbjørne lever. Hvad der til gengæld kan overraske er at anlægget ikke bliver udformet som en stor snedrive.

”I de kystnære områder hvor isbjørnene lever, er der om sommeren både klipper og blomster, og det kommer med i det nye anlæg,” forklarer partner hos Dall & Lindhardtsen Mette Seiding.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling