pixel

Små boliger med "Guldbarre-bro" og hotel-badeværelser er klar

Corona smed en kæp i hjulet på hotelplaner ved Femøren Station. I stedet er her nu ungdomsboliger med ekstra meget udsigt for pengene.

femøren, ungdomsbolig, gefion

Tilbage i 2018 begyndte arbejdet med at transformere fire nedslidte erhvervsbygninger på kommunegrænsen til Tårnby til ungdomsboliger og hotel.

Siden meldte corona sin ankomst og gjorde hotelinvesteringer til en risikabel affære. På det tidspunkt var ombygningen dog allerede langt henne.

Hvad gør man så? Man bruger det man har og tænker kreativt. Så det har ejendomsudvikleren Gefion Group og entreprenørerne hos BGB gjort.

Gylden gangbro og luksusbad

Og dét kan de kommende beboere i de sidste 290 ungdomsboliger på adressen snart nyde godt af. Ændringerne af planerne betød nemlig blandt andet, at de nye beboere får badeværelser, som oprindeligt var tiltænkt det skrinlagte hotel, og som kvalitetsmæssigt derfor vil være et nøk over, hvad man normalt ser i ungdomsboliger.

I det hele taget er der efter det store projekt ikke meget tilbage af de gamle erhvervshuse i gule mursten — ud over den bærende betonkonstruktion.

Bortset fra de helt nye, hvide facader er den mest opsigtsvækkende tilføjelse en lang panoramabro med navnet ”Guldbarren”, som i tredje sals højde binder alle fire længehuse sammen og springer i øjnene ved ankomsten til Femøren Station. 

Panoramabroen, der også er delvist indrettet til boliger, rager ud over de fire huses tage og løftes af slanke søjler ovenpå hvad der snart bliver et nyt byrum på den før knap så attraktive stationsplads.

Før var det også meningen, at turister skulle kunne nyde godt af udsigten fra broen, men med hoteldelen ude af billedet, bliver det i stedet alene beboerne, der lidt mere ensomt må spejde ud over metrosporene til Kastrup Fort, Femøren og Øresund.

De mange nye beboere får desuden ekstra udsigtsglæde fra en stor, fælles tagterrasser. Et fitnesscenter, supermarked og en daginstitution vil inden længe også være at finde i det nye boligkompleks langs amagerkysten. 

De 290 nye ungdomsboliger — som altså skulle have været hotel — er blot sidste del af i alt 653 nye boliger på adressen. Boligerne udlejes af den svenske investor Studentbostäder i Sverige.

Fuld fart på Amager

Mens den hastige byudvkling langs Amagers østkyst mest har samlet sig omkring og nord for Amager Strandpark, er der den senere tid også begyndt at komme gang i byggeaktiviteten syd for stranden.

På den anden side af Femøren Station er yderligere 200 ungdomsboliger snart på vej.

Bevæger man sig ned mod vandet ved Kastrup Havn, er nye kontorer og hoteller skudt op omkring den fredede Bryggergården som del af erhvervsområdet Scanport.

Fuldt udbygget vil området rumme 90.000 m2 hele vejen fra havnen til Amager Strandvej.

Tættere på lufthavnen har investorgruppen Øens invest købt sig en stor plet industrigrund, som de over de næste år planlægger skal huse et nyt erhvervskvarter kaldet Flyverbyen.

Endelig er der godt gang i Kastrup Lufthavn, der både har fået nye hoteller og står til at udvide såvel togstationen som hele lufthavnen de kommende år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling